Veal parmigian

Americký telecí řízek s parmazánem a špagetami

 

  • 400 g telecí kýty
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • 500 ml omáčky z rajčat
  • 250 g mozzarelly
  • 100 g parmazánu
  • bazalka
  • olej na smažení
  • 400 g špaget

 

 

Telecí maso nakrájíme na 4 plátky (každý cca 100 g) a naklepeme na tenké plátky. Jednotlivé kousky obalíme ve vajíčku a pak ve strouhance a smažíme v oleji. Přidáme čtvrtinu rajčatové omáčky do varné misky. Na omáčku položíme osmažené plátky, pak další čtvrtinu omáčky. Nakrájíme mozzarellu na plátky a přidáme do misky. Posypeme nastrouhanou polovinou parmazánu. Pečeme od 15 - 20 min. při teplotě 175°C. Servírujeme se špagetami a zbytkem omáčky a nastrouhaného parmazánu. Nakonec ozdobíme nakrájenou bazalkou.