
Americký telecí řízek s parmazánem a špagetami
- 400 g telecí kýty
- 1 vejce
- strouhanka
- 500 ml omáčky z rajčat
- 250 g mozzarelly
- 100 g parmazánu
- bazalka
- olej na smažení
- 400 g špaget
Telecí maso nakrájíme na 4 plátky (každý cca 100 g) a naklepeme na tenké plátky. Jednotlivé kousky obalíme ve vajíčku a pak ve strouhance a smažíme v oleji. Přidáme čtvrtinu rajčatové omáčky do varné misky. Na omáčku položíme osmažené plátky, pak další čtvrtinu omáčky. Nakrájíme mozzarellu na plátky a přidáme do misky. Posypeme nastrouhanou polovinou parmazánu. Pečeme od 15 - 20 min. při teplotě 175°C. Servírujeme se špagetami a zbytkem omáčky a nastrouhaného parmazánu. Nakonec ozdobíme nakrájenou bazalkou.